Nu är det hög tid att besöka Johan Stengård och församlingens körer framför musik av ABBA. Johan Stengård spelar även evergreens och berättar anekdoter från sin musikaliska karriär.
Dirigent är Björn Erlandsson
Pianist: Ulf Esborn

Saxofonisten Johan Stengård är den främsta främsta instrumentala artister i Sverige och är också producent för och musiker i The ORIGINAL BAND – MUSIC OF ABBA & MAMMA MIA, kapellmästare för Johan Stengård Big Band – Music of Sinatra, Basie, Ella, Dean & Sammy.

Johan Stengård har en fantastik karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan Stengård är en av ABBA:s original musiker.

När Johan blåser luften genom sin saxofon så är det som om han berättar en historia där tonerna blir till ord, känslor och bilder. Konserterna blir till resor genom olika musikaliska landskap där lyssnaren blir ledsagad av Johans berättelser mellan musikstyckena som varierar från folkmelodier och jazz till musikal.

Tjugo solo CD album, medverkat i hundratals TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn.

Kungen och drottningen har valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har även bl.a. varit inbjuden av thailändska regeringen att framträda i Thailand.
Konserterna blir till föreställningar med underhållande berättelser och anekdoter och stor inlevelse när saxofonen får fylla rummet med all sin kraft. Att Johans stora passion är saxofonen är helt klart. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazzimprovisationer eller råa bluessolon är specialiteter, och en av hans mest uppskattade talanger är att hålla en stark slutton tills all luft har gått ur både honom och publiken!

Område: Färjestaden

GÅRDBY 320, 386 92 Färjestaden

Arena/Plats: Evenemang, Musik & Underhållning

Datum: Torsdag 24 mar 2022