Öland är en populär destination för turister och erbjuder en mängd olika aktiviteter för både vuxna och barn. Här är några förslag på aktiviteter du kan göra när du besöker Öland:

Naturvandringar:

Utforska Stora Alvaret, ett unikt kalkstenslandskap och UNESCO-världsarv. Det finns flera vandringsleder där du kan upptäcka öns sällsynta flora och fauna.

Cykling på Öland:

Öland har ett välutvecklat nätverk av cykelvägar som sträcker sig över hela ön. Hyr en cykel och upptäck ön i din egen takt.

Fågelskådning: Öland är känt för sitt rika fågelliv, och det finns flera fågelstationer och fågelskådningsplatser, som Ottenby Fågelstation och Beijershamn.

Bad och strandliv:

Besök någon av öns vackra stränder, som Böda Sand, Köpingsvik eller Grönhögen, för att sola, bada och koppla av.

Utforska historiska platser:

Öland har en rik historia och många historiska platser att besöka, som Borgholms slottsruin, Eketorps fornborg och Sollidens slott.

Besök fyren Långe Jan:

Långe Jan är Sveriges högsta fyr och ligger på Ölands södra udde. Härifrån kan du njuta av fantastisk utsikt över havet och landskapet.

Golf: Öland har flera golfbanor där du kan spela en runda golf i vacker miljö, som Ekerum Golfklubb och Grönhögens Golfklubb.

Kultur och konst:

Besök någon av öns konsthantverksbutiker, gallerier eller kulturcentrum, som Ölands Museum Himmelsberga och Skördefesten som äger rum varje höst.

Familjeaktiviteter:

För barnfamiljer finns det flera aktiviteter som äventyrsbad, lekland och minigolf, som exempelvis Lådbilslandet och Ölands djurpark.

Lokala smaker:

Prova lokalproducerade mat- och dryckesvaror, som Ölandsglass, Ölandsbröd eller öl från något av öns mikrobryggerier.

Öland har något för alla, oavsett om du är intresserad av natur, kultur, sport eller avkoppling. Planera din resa utifrån dina intressen och njut av allt som ön har att erbjuda.