Rastplats Öland

På Öland finns det flera rastplatser där besökare kan stanna för att ta en paus, njuta av naturen och äta en picknick. Här är några rastplatser som du kan besöka när du utforskar Öland:

Bjärby rastplats:

Bjärby rastplats ligger vid väg 136 på norra Öland, nära byn Löttorp. Här finns toaletter, bord och bänkar samt möjlighet att grilla.

Byrums raukar:

Byrums raukar är en geologisk sevärdhet på norra Öland där du kan hitta rastplatser med bord och bänkar. Här kan du utforska de imponerande kalkstensformationerna som kallas ”raukar”.

Kapelludden:

Kapelludden är en rastplats belägen på östra sidan av Öland, nära Bredsättra. Här hittar du en parkeringsplats, bord och bänkar samt utsikt över Östersjön. I närheten finns även S:t Britas kapell från medeltiden.

Beijershamn:

Beijershamn är en rastplats och fågelskådningsplats på västra sidan av Öland. Här hittar du en parkeringsplats, toaletter och en fågelskådningstorn. Området är en del av Västra Ölands fågelstation.

Ottenby Naturum:

Ottenby Naturum ligger på Ölands södra udde och är en del av Ottenby Naturreservat. Här finns en parkeringsplats, toaletter, picknickbord och grillplatser. Området erbjuder även vandringsleder, fågelskådning och närhet till Långe Jan fyr.

När du besöker rastplatser på Öland är det viktigt att respektera naturen och hålla området rent. Ta med dig eventuellt skräp och följ de lokala reglerna och anvisningarna som finns på platsen.