Hyra bil runt om i Sverige

Biluthyrning

Att ta sig fram till olika platser bör vara smidigt även om man inte har ett eget fordon. Numera är det allt mer populärt att hyra en bil för en viss tid. Detta kan vara aktuellt om du planerar en semester, behöver transportera dig mellan två platser, och så vidare.

Mabi biluthyrning

Mabi biluthyrning ställer ett brett urval av bilar till ditt förfogande på flera platser i Sverige. Dessutom finns möjligheten att boka en bil för längre perioder, vilket kan vara särskilt användbart om du planerar en semester och liknande.

Vad kostar det att hyra bil?

Numera kan du hyra en bil från så lite som 589 kronor per dag, men priset varierar mellan olika bolag. Genom att besöka uthyrningsbilar.se får du enkel tillgång till en översikt över vad diverse biluthyrningsföretag tar i avgift för bilhyra. Det är dock viktigt att inte enbart fokusera på priset. När du ser ett prisförslag är det oftast baserat på ungefärliga kostnader. Det innebär att ytterligare avgifter kan tillkomma under tiden du har hyrbilen. På uthyrningsbilar.se finns en artikel där du kan läsa mer om kostnaderna för att hyra bil och vilka faktorer du bör ha i åtanke.

Bilpool för korttidshyra

Behöver du en bil för en begränsad tid? Kanske för att göra ärenden, hälsa på någon, ta en tur till stranden eller delta i någon annan aktivitet? Vi föreslår att du överväger en bilpool. Som medlem får du tillgång till en bil och betalar en timavgift.

Tips när ni ska hämta er hyrbil

  • Var klarspråkig gentemot personalen och meddela att du inte önskar tilläggstjänster, som till exempel försäkringar.
  • Se till att alla som ska köra bilen är registrerade, så att försäkringen är giltig.
  • Ta bilder på bilen innan ni sätter er i farten, speciellt på eventuella skador som redan finns.
  • Genomför en hastig säkerhetskontroll innan avfärd.

Tips när du ska lämna bilen

  • Se till att återlämna hyrbilen i god tid före deadline.
  • Fyll alltid upp tanken innan du lämnar tillbaka bilen.
  • Städa ur bilen och ta bort skräp för att undvika eventuell städavgift.