Vi på Stenugnsbageriet Olof bakar surdegsbröd, bullar och kakor med smör, kärlek och Öländskt lantvetemjöl.
Välkomna!

Anna K. Sjögren öppnar bageri i Borgholm - Öland

Matskribenten Anna K. Sjögren har tillbringat sina somrar på Öland sedan hon var barn. Nu vill hon slå sig ner på ön, engagera sig mer i surdegsbakning och ge något tillbaka till byn.

Anna K. Sjögren är näringsfysiolog och matskribent. Hennes främsta drivkraft är nyfikenhet och vetenskaplig undersökning av de många aspekterna av maten vi äter. Hennes långa dröm var att kombinera matlagning och bakning. Och nu är den drömmen på väg att gå i uppfyllelse.
– Jag tycker verkligen om att skriva om mat, men jag vill inte sitta framför en dator hela dagen. Jag vill vara med andra människor, inte bara digitalt. Jag har bakat sedan jag var liten och har alltid varit fascinerad av bröd och deg. För att förverkliga visionen om Borgholms bageri studerade han hos Tina Fernlund och Marqus Östin på Järna Bageri. Det är underbara människor och jag är så tacksam över att ha varit där”, säger Anna K. Sjögren.
Bageri öppnar i mitten av juni på Västra Järnvägsgatan 45. Serien består av Ölandvete bakat stenugnssurdegsbröd. Det finns ljusa bröd, baguetter, semlor och lite grova bröd. Dessutom kommer Anna K Sjögren och bagaren Emmie Jonsson att baka kanelbullar, kardemummabullar, croissanter och kex. Stenugnsbageri Olof är i första hand ett bageri som inte serverar mat, men det har en termos för kaffet.
– Drivkraften bakom bagare är deras vilja att bidra till sitt område. Jag växte upp här på sommaren och fick mycket av det. Och nu är det dags att ge något tillbaka och bidra till ett trevligt ställe att köpa frukostbröd på. Till exempel, säger Anna K Sjögren.
Bageri är uppkallat efter Annas farfars far Olof, som kom till Öland som vagnmakare på 1800-talet. Bageriet har i princip öppet alla dagar på året, men öppettiderna är något längre under sommaren.

Stenugnsbageriet Olof