Att laga hemmagjord pizza under en campingtur är både roligt och gott. Det ger en känsla av äventyr och gemenskap. Du behöver inte ett traditionellt kök för att göra detta, en bärbar grill eller ett campingkök fungerar utmärkt. Här är hur du kan göra det:

Ingredienser:

 • Pizzadeg (köpt eller hemmagjord)
 • Tomatsås (passerade tomater eller färdig pizzasås)
 • Riven ost (t.ex. mozzarella)
 • Toppings efter smak (t.ex. skinka, salami, champinjoner, paprika, lök, oliver)
 • Olja för att smörja grillen eller stekpannan
 • Kryddor (t.ex. oregano, basilika)

Instruktioner:

 1. Om du använder en bärbar grill, se till att den är tillräckligt varm innan du börjar. Om du använder ett campingkök med en stekpanna, värm upp pannan på medelhög värme.
 2. Kavla ut din pizzadeg på en ren yta till önskad tjocklek.
 3. Pensla grillen eller stekpannan lätt med olja för att förhindra att degen fastnar.
 4. Lägg försiktigt pizzadegen på grillen eller i stekpannan. Låt den grädda i några minuter tills den börjar bli krispig på undersidan.
 5. Vänd försiktigt på degen och lägg på tomatsås, riven ost och dina valda toppings. Strö över kryddor som oregano och basilika.
 6. Stäng locket på grillen om du använder en sådan, eller täck över stekpannan med ett lock eller folie om du använder ett campingkök. Låt pizzan grädda tills osten har smält och degen är krispig och genomgräddad. Detta tar vanligtvis 5-10 minuter beroende på värmen.
 7. Ta försiktigt bort pizzan från grillen eller stekpannan och låt den svalna något innan du skär upp den i bitar.
 8. Njut av din hemlagade pizza i det fria!

Tips: Om du vill göra processen ännu enklare, kan du förbereda pizzadegen och skära upp toppings innan du åker på din campingtur till Klinta camping och förvara dem i kylbox.