Vad sägs om att köpa en husbil för pengarna? I det här fallet är det ett välrenommerat varumärke som också gör det bra på andrahandsmarknaden. Välkommen att ta en närmare titt på Hobby OnTour.

Snygg och stilfull interiör är det Hobby OnTour

Mycket bra pris

Föreställ dig en husbilskollektion som börjar med ett bra pris och håller en bra standard. Överväg då prissänkningar medan fordonet är utrustat med extrautrustning. Låter detta för bra för att vara sant? Det är precis vad som gäller för Hobby OnTour Forsberg Edition. Det finns fem olika modelltyper totalt: 65 GE (hög långsäng), 65 HFL (fransk säng och taksäng), 70 E (enkelsäng och fullt utrymme för biltoalett), 65 HKM (med våningssäng och taksäng) ) och 70 F (fransk säng och bilbrädes sanitetsutrymme).

Hobby OnTour T65 GE

Mycket extrautrustning

För att förklara det närmare så var vårt testobjekt (65 GE) prissatt till 795 000 kr. Värt att notera är att normalpriset är 829 100 kr och då får du ingen extrautrustning (se faktaruta) som i sin tur kostar 101 900 kr. Inte illa med tanke på att vi generellt sett får mindre och mindre av våra pengar när vi handlar nu för tiden – så det är tvärtom. Att erbjuda en husbil för mindre än 800 000 kronor är ingen lätt uppgift. Men här lyckas de verkligen. Forsberg-versionen ska med andra ord komma ihåg. Det kan också tilläggas att ytterligare två modeller från De Luxe-sortimentet också ingår i Edition-konceptet: 65 GE och 75 HGE (hög långsäng och takbädd). Husbilen vi såg hade en klassisk planlösning som många husbils campare är vana vid – och älskar den. Att man dessutom kan göra om två enkelsängar till en dubbelsäng med sängbreddningssystemet gör inte saken sämre.

Höga långbäddar är populärt.

Den populära höga långbäddan

Avdelningen för nattbruk har skåp bakom och bredvid sängen (totalt nio skåp) samt brandvarnare i taket. Om vi ​​letar efter något negativt är vi sällan glada över att garderoben ligger på golvet under sängens fotända. Om vi ​​flyttar till fronten ser vi att husbilen är byggd på Citroën Jumper, inte Fiat Ducato som de flesta är vana vid. Ändå ingår assistanssystem som ESP, ASR och Hill Holder i köpet. Detsamma gäller farthållare, vassa lättmetallfälgar och ett cykelställ (upp till 60 kg) på bakstammen. Ovanför den senare komponenten finns även en backkamera. Om vi ​​går tillbaka till hytten och mätare så finns det en Pioneer med pekskärm och ett navigationssystem med ett wifi-mediacenter som inkluderar databaser från Apple CarPlay och Android Auto.

Köksavdelningen är direkt innanför entrén.

Nyheter i köksdelen

Vi återvänder till själva bostaden. Det finns inte mycket att säga om sittgruppen. Det är ungefär samma storlek och design som många andra husbilar, varken mer eller mindre. Eller ja, förresten – det finns faktiskt en femte plats bakom personbilsstolarna. Köksdelen känns luftig och här syns ett stort kylskåp och en utdragbar skärbräda. Toaletten är rymlig och har dusch. Rent estetiskt är det lätt att förstå varför många människor ”dumpar” Hobby. Inredningsspråket är ljust, stilrent, ungt och modernt. Lägg sedan till det vi ursprungligen skrev – ett starkt varumärke och ett prisfall trots extrautrustningen. Det här luktar långt till framgång!

Mycket ljus och öppen känsla.