Köpingsvik, beläget på Ölands östkust, är en drömdestination för husbilsresenärer som söker en kombination av avkoppling, naturupplevelser och kulturella inslag. Med sina långa sandstränder, rika historia och gemytliga atmosfär, erbjuder Köpingsvik något för alla åldrar och smaker.

Njut av sol och bad

Köpingsvik är kanske mest känt för sina vackra sandstränder, som lockar både lokalbefolkning och turister under sommarmånaderna. Här kan man njuta av solen, bada i det klara vattnet och tillbringa långa, lata dagar med familj och vänner. Stränderna är långgrunda och barnvänliga, vilket gör Köpingsvik till en idealisk destination för familjer.

Utforska Ölands natur och kultur

Öland är känt för sin unika natur och kulturarv, och Köpingsvik utgör en perfekt bas för att utforska ön. I närheten finns natursköna vandrings- och cykelleder, såsom Sverigeleden och Ölandleden. Man kan även besöka några av Ölands mest kända sevärdheter, såsom Borgholms Slott och Sollidens Slott.

För den historieintresserade erbjuder

Köpingsvik och dess omgivningar flera intressanta platser att besöka. Beundra de välbevarade fornlämningsområdena, såsom Gettlinge gravfält och Ismantorps fornborg, och lär dig mer om Ölands historia och kulturarv.

Lokala smaker Köpingsvik och Öland har en rik matkultur, präglad av lokala råvaror och traditionella rätter. Här kan man smaka på allt från färsk fisk och skaldjur till Ölandstok, en lokal delikatess gjord på potatis och kornmjöl. Besök någon av de många gårdskaféerna eller restaurangerna och njut av närproducerade läckerheter i en trivsam miljö.

Husbilsanpassade faciliteter

Köpingsvik har flera husbilsplatser och campingar som är utrustade med de faciliteter som husbilsresenärer behöver. Här hittar man platser med elanslutning, fräscha servicehus och tillgång till dricksvatten och avlopp. Många platser ligger nära både stranden och centrum, vilket gör det enkelt att ta del av allt Köpingsvik har att erbjuda.

Med en oslagbar kombination av naturskönhet, kulturella sevärdheter och bekväma faciliteter för husbilar, är Köpingsvik