Det är äntligen dags, den efterlängtade campingresan är här. Men när tältet är rest, väskan är uppackad och du, efter några dagar, har kommit in i semesterrutinen kan dagarna börja kännas lite sega. Du har gjort alla klassiska saker redan, som att gå till stranden, utforska närområdet och har bekantat dig med andra campare. Kanske är det underhållningen du har hemma som du saknar, ute på campingplatsen finns till exempel inget live casino, eller någon biograf med de senaste filmerna. Men det finns andra sätt att underhålla dig på och de ska vi lista nu!

Testa på en ny sport

Vid en campingplats finns oftast en tillhörande strand och det är en perfekt plats att testa på nya sporter. Varför inte testa på volleyboll, strandtennis eller fotboll på stranden? Du kan slå två flugor i en smäll – ha kul med andra samtidigt som du får ett träningspass.

Är du sugen på lite lugnare aktiviteter erbjuder många campingplatser också saker som minigolf. Öva på din putt på roliga banor eller försök slå ett tidigare rekord. En tredje aktivitet kan vara att hyra en cykel och ta en längre tur i området.

Spela ett spel

Vana campare har alltid med sig ett kubbspel i bagaget, det är den perfekta aktiviteten på kvällskvisten när den grillade middagen är uppäten. Bjud in grannarna på lotten bredvid på ett parti kubb och njut av sommarkvällen. Om du föredrar ett inomhusspel kan det vara smart att packa ner några sällskapsspel eller en kortlek. Ett suveränt sätt att lära känna andra på samt lära dig nya spel.

Bygg en lägereld

En klassisk aktivtet när solen gått ner är att bygga en lägereld. Det är inte bara för att hålla dig varm, det är även en speciel känsla att samlas kring en öppen eld och uppleva de magiska lågorna. Dessutom kan du passa på att göra s’mores, en typ av dessert från USA där du grillar marshmallows och äter dem mellan ett lager choklad och kex. Tänk alltid på att du behöver ha tillstånd för att starta en lägereld och att du ser till att elden har slocknat när det är dags att gå hem.

En annan avkopplande aktivitet på kvällen är stjärnskådning. Ta med dig sovsäcken utomhus och hitta en fin plats där du kan lägga dig och studera natthimlen i några timmar – kanske har du tur och får uppleva ett stjärnfall.

Glöm inte att njuta

Det kan vara lätt att fasta i ett tankesätt att du måste hitta på något varje dag och ha en ny aktivitet hela tiden, men ibland är det bästa du kan göra att bara slappna av. Det är din semester trots allt och den ska du passa på att njuta av. Ta en slapp dag på standen med en bok, ta en lugn promenad med en podcast och njut av god mat och dryck.

Sammanfattning

I semestertider vill vi oftast hitta på saker och ha något att berätta och kanske skryta om för kollegorna när vi är tillbaka på jobbet. Och det finns såklart massa aktiviteter som du kan ägna dig åt på campingplatsen, likt strandtennis, minigolf, sällskapsspel och mysiga stunder kring lägerelden. Men ibland är det också skönt att bara slappna av och ta det lugnt.